CIASTA ,  CIASTECZKA ,  DESERY

Biszkopt jasny

Biszkopt jasny

 

Składniki

    jaja 6 szt.
    1 szklanka cukier kryształ.
    1 szklanka mąki
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    sól
    tłuszcz
    bułka tarta

Wykonanie

Białka z szczyptą soli ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka i dalej ubijać.
Dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
Wylać na blaszkę którą uprzednio nasmarowaliśmy tłuszczem i posypaliśmy bułką tartą i piec w temp. 160-180 stopni około 30-40 min.

Uwaga:
Jeżeli posiadamy piekarnik elektryczny zanim włożymy blachę z ciastem najlepiej go wcześniej nagrzać. W przypadku piecyków gazowych nie jest to konieczne.

Najnowsze Przepisy

27 styczeń 2023
27 styczeń 2023

Please publish modules in offcanvas position.