CIASTA ,  CIASTECZKA ,  DESERY

Ciasto owocowo - bezowe

Ciasto owocowo - bezowe

 

Składniki:

    1 jasny blat biszkoptowy
    2 białka z jajka
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki cukru
    5 łyżek cukru pudru
    1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1/3 szklanki agrestu
    1/3 szklanki czerwonej porzeczki
    1/3 szklanki czarnej porzeczki

Wykonanie:

Owoce umyć, przebrać, osuszyć. Białka ubijać na sztywną pianę następnie dosypać proszek , cukier i cukier puder. Mąkę  przesiać i wymieszać z resztą składników. Na biszkopcie ułożyć owoce, szprycą do dekoracji wycisnąć pianę.
Suszyć  w piekarniku przez 30 minut.

Najnowsze Przepisy

27 styczeń 2023
27 styczeń 2023

Please publish modules in offcanvas position.