Przepisy kulinarne - Mięso, drób

Kotleciki alla gołąbki 

 

Składniki:

-  50 dag mięsa mielonego,
-  50 dag białej kapusty
-  6 dag mąki ziemniaczanej
-  2 jajka,
-  bułka tarta
-  120 ml śmietany
-  2 łyżki przecieru pomidorowego
-  1 łyżeczka mąki,
-  tłuszcz do smarowania blachy
-  pieprz, sól
-  1 łyżka  Ziarenek Smaku WINIARY,

Wykonanie:

Kapustę drobno poszatkować, posolić i odstawić. Gdy puści sok odcisnąć, a następnie wymieszać z mielonym mięsem, mąką ziemniaczaną i jajami, przyprawić Ziarenkami Smaku. Z masy uformować małe okrągłe kotleciki, obtoczyć je w tartej bułce i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Następnie przełożyć kotlety do rondla, podlać niewielką ilością wrzątku i dusić. Pod koniec duszenia wlać sos zrobiony z przecieru pomidorowego, mąki i śmietany. Podawać gorące z ziemniakami i zieloną sałatą.

© 2011 GotujSam. All Rights Reserved. Designed By InfoProg.pl