Sałatka meksykańska
Składniki:
główka kapusty pekińskiej
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli (przepłukać z tego osocza)
2-3 ogórki korniszone
ok 80dag boczku wędzonego (pokroić w kostkę i mocno przesmażyć)
2-3 średnie cebule
keczup pikanty (około 3 łyżek)
przecier pomidorowy
sos tabasco słodko-kwaśny najlepszy jest z firmy VIFON.
Sposób przygotowania:
Kapustę kroimy w paseczki, boczek kroimy w kostkę i mocno przesmażamy. Ogórki kroimy w kostkę odcedzamy z soków. Cebulę również kroimy w kostkę zeszklić na oleju nie smażyć tylko na małym ogniu udusić do miękkości). Do cebuli dodać przecier pomidorowy razem z keczupem i na małym ogniu dusić tak by powstał jednolity sos, następnie do tego dodajemy całą buteleczkę sosu tabasco słodko-kwaśny nie dodajemy soli, pieprzu generalnie nie dodajemy żadnych przypraw. Na koniec wywieszać wszystkie składniki i smacznego.