Klopsiki
Składniki:
- 50 dag mięsa mielonego
- 5 sztuk ogórków korniszonów
- 1 opakowanie Fix do kotletów mielonych WINIARY,
- 1 łyżka maki
- 4 łyżki smietany 12%
- 1 łyżka rodzynków
- 1 kosta wołowego rosołu
- 2 łyżki tłuszczu
- 2 papryki
- 2 cebule
Wykonanie:
Mięso mielone połączyć z fixem. Formować małe klopsiki, następnie smażyć na tłuszczu około 10 minut. Rosół wołowy przyrzadzić wg przepisu na opakownaiu. Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w kostkę i połączyćz przygotowanym wywarem. Dodać klopsiki i rodzynki. Dusić przez 15 minut. Mąkę dokladnie wymieszać ze śmietaną tak by nie powstały grudki. Zagęścić sos. Podawać z ziemniakami lub makaronem.