Makaron z warzywami po chińsku
Składniki:
- MAKARON CIENKI (MOZE BYC SOJOWY LUB ZWYKŁY),
- marchew,
- pieczarki,
- grzyby MUN,
- Papryka czerwona,
- przecier pomidorowy,
- papryka ostra,
- Papryka słodka,
- sos sojowy,
- curry,
- pieprz,
- sól,
- oliwa z oliwek,
- cebula,
Przygotowanie:
1. makaron gotujemy na połtwardo Grzyby mun moczymy w chłodnej wodzie.
2. na duzej patelni rozgrzewamy oliwe.
3. na oliwie podsmażamy cebule pokrojoną w krązki
4. gdy cebula bedzie juz miękka dodajemy grzyby mun pokrojone w paseczki
5. potem kolejno dodajemy marchew pokrojoną w zapałkę, pieczarki i paprykę
6. przyprawiamy wszystko przyprawami i dodajemy przecier pomidorowy
7. gdy warzywa beda miekkie dodajemy do nich makaron i wszystko razem mieszamy.
8. smacznego