Ballantine's

 

Przestrzeń

Składniki:
-40 ml Ballantine’s Finest
-5 ml syropu cukrowego
-20 ml soku jabłkowego (czysty, przeźroczysty, bez miąższu)
-2 skórki z pomarańczy

Lód: kostki

Metoda: mieszany
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki przelać do szklanki do whisky z lodem i dobrze wymieszać łyżeczką. Następnie dopełnić szklankę lodem i całość udekorować dwoma cienkimi skórkami z pomarańczy.

Ballantine's koktail

Składniki:
-40 mlBallantine’s Finest
-20 mlświeży sok cytrynowy
-15 ml syrop cukrowy
-Angostura Bitters

Wszystkie składniki przelać do shakera wypełnionego lodem I dodać 3 krople ziół Angostura, Mocno wstrząsnąć a następnie przelać do niskiej szklanki z lodem. Klasyczna dekoracja to skórka z cytryny oraz wisienka koktajlowa. Ballantine’s wychodzi poza schemat i proponuje dekoracje z połówki owocu marakuja.

Ballantine's z wiśniami

Składniki:
- 3 łyżeczki konfitury wiśniowej
- 150 ml soku pomarańczowego
- 40 ml Ballantine’s Finest

Lód: kostki
Garnish: czerwona pomarańcza, wisienka
Metoda: mieszany

Wszystko wymieszać najlepiej w Shakerze można podawać z lodem

Rob Roy

Składniki:
-40 ml Ballantine’s Finest
-20 ml Słodki Vermouth
-Angostura bitters

Przelać Ballantine’s Finest i słodki Vermouth do shakera wypełnionego lodem Dodać 3 krople ziół Angostura. Mocno wstrząsnąć a następnie delikatnie odcedzając przelać do schłodzonego kieliszka koktajlowego. Udekorować skórką pomarańczy i wisienką koktajlową do smaku

Bogota Ballarinha

Składniki:
-20 ml Ballantine’s Finest
-1 limonka
-Brązowy cukier

Przygotowanie: limonkę rozciąć na 8 części, wycisnąć i włożyć do niskiej szklanki. Oprószyć brązowym cukrem, dodać whisky i dopełnić lodem

Projekt © 2011- INFOPROG 16414 odwiedzin