Mojito

 

Składnikl:

  • biały rum (40ml)
  • syrop cukrowy (10ml)
  • pół limonki
  • listki mięty (5 - 7 szt.)
  • woda gazowana
  • kruszony lód

Przygotowanie:

Do szklanki wrzucamy listki mięty i rozcieramy razem z syropem cukrowym. Limonkę kroimy na 8 części, wrzucamy do szklanki i również ugniatamy. Następnie wlewamy rum i dodajemy kruszony lód. Całość dopełniamy wodą gazowaną. Dekorujemy listkiem mięty i cząstką limonki.

 

Passoa Mojito

Składniki:

  • Passoa (40 ml)
  • cukier trzcinowy (łyżeczka)
  • limonka
  • świeża mięta
  • woda gazowana
  • lód

Do szklanki wrzucamy świeżą miętę oraz cukier trzcinowy, a następnie rozcieramy. Dorzucamy kawałki limonki i ucieramy razem z miętą i cukrem. Do całości wrzucamy pokruszony lód, dolewamy likier Passoa oraz dopełniamy wodą gazowaną. Można udekorować listkami mięty oraz cząstkami limonki.

Projekt © 2011- INFOPROG 16414 odwiedzin