Przepisy kulinarne na SAŁATKI

Sałatka z tuńczyka - wersja II

 

Składniki:

    3 puszki tuńczyka (najlepiej w oleju)
    puszka kukurydzy
    4 jajka (na twardo)
    papryka konserwowa
    ogórki korniszony
    2 woreczki ryżu
    majonez
    sól, pieprz. vegeta

Wykonanie:

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu tylko zamiast solić wodę dodajemy łyżeczkę vegety i odstawiamy od ostygnięcia. Jajka, ogórki, paprykę kroimy w drobną kostkę i razem z kukurydzą odsączamy z wody. Wszystkie składniki przekładamy do miski dodajemy tuńczyka z którego odlaliśmy olej mieszamy razem z majonezem i doprawiamy solą i pieprzem według uznania.

Ważne jest by dokładnie odsączyć wodę z papryki, ogórków i kukurydzy inaczej sałatka podejdzie wodą.

© 2011 GotujSam. All Rights Reserved. Designed By InfoProg.pl