Przepisy kulinarne na SAŁATKI

Sałatka ziemniaczana

 

Składniki:

    40 dag ziemniaków,
    1 czerwona cebula (10 dag),
    25 dag kiełków soi,
    1/2 łyżeczki kminku,
    sól,

SOS:

    1 łyżka musztardy,
    1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru,
    1 łyżka soku z cytryny,
    1 łyżka mleka skondensowanego,
    6 łyżek jogurtu naturalnego,

Wykonanie:

Ziemniaki umyć, ugotowac (w łupinach) z kminkiem, ostudzić, obrać i pokroić na cienkie plasterki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Kiełki opłukać, osączyć na sitku. Dodać  razem z cebulą do ziemniaków. Posolić i wymieszać. Musztardę zmieszać z sokiem cytrynowym, mlekiem, jogurtem i imbirem. Sałatkę polać sosem i ostrożnie
wymieszać.

© 2011 GotujSam. All Rights Reserved. Designed By InfoProg.pl