Przepisy kulinarne na SAŁATKI

Sałatka z Tuńczyka z Ananasem

 

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • puszka krojonego ananasa
  • puszka kukurydzy
  • majonez
  • sok z cytryny
  • pieprz
  • sól

Wykonanie:

Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem. Skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na kilka chwil. Podobnie odsączamy ananasa i kukurydzę. Warzywa łączymy i dodajemy rybę. Mieszając dodajemy solidną porcję majonezu i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Smak sałatki zaostrzamy posiekaną natką pietruszki i odstawiamy do lodówki, żeby się przegryzło.

Sałatka najlepiej smakuje na drugi dzień. A podając ją na stół dekorujemy fantazyjnie pietruszką i plasterkiem cytryny.

© 2011 GotujSam. All Rights Reserved. Designed By InfoProg.pl