Przepisy kulinarne - RYBY 

Śledż po cygańsku

 

Składniki:

    6 śledzi,
    500 ml. śmietany,
    mały słoik grzybków marynowanych,
    cebula,
    2-3 jajka  na twardo,
    2-3 jabłka,
    kilka ogórków kiszonych lub konserwowych,
    sól,
    pieprz.

Wykonanie:

Wymoczone śledzie rozciąć, wyfiletować i pokroić w małe dzwonki. Grzybki, jajka, ogórki, cebulę posiekać. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną, posolić, popieprzyć. Polać śledzie, część dzwonków można ułożyć na wierzchu.  Piklingi w majonezie.Š 2 piklingi (około 40 dag) Piklingi obrać ze skóry, przepołowić, oczyścić z ości i ułożyć na półmisku.

SOS:

    2/3 szklanki majonezu,
    1/2 pęczka koperku,
    2 jajka,
    1/2 łyżeczki cukru,
    sól,

Wykonanie:

Koperek umyć, jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Oba składniki drobno posiekać, wymieszać z majonezem,
doprawić solą i cukrem. Ryby polać sosem. Podawać z białym pieczywem

© 2011 GotujSam. All Rights Reserved. Designed By InfoProg.pl