Przepisy kulinarne - RYBY 

Koreczki z matiasów

 

Składniki:

    25-30 dag matiesów (filety),
    5 dag śliwek z octu (mogą być również świeże i suszone),
    1 mały por,
    1/2 cytryny,
    1/2 łyżeczki czystej wódki,
    2 łyżki majonezu,

Wykonanie:

Filety moczyć w wodzie 2-3 godziny, następnie opłukać i osączyć. Świeże śliwki umyć, przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestki. Śliwki suszone bezpestek namoczyć w wodzie z wódką. Por oczyścić, umyć i pokroić  w pierścionki. Śliwki owinąć filetami i spiąć wykałaczką. Korki ułożyć na półmisku, udekorować porem i polać majonezem, poprzekładać półplasterkami cytryny. Podawać z pieczywem.

© 2011 GotujSam. All Rights Reserved. Designed By InfoProg.pl