Przepisy kulinarne - RYBY 

Ryba po chińsku

 

Składniki:

    ! kg ryby
    1 łyżka vegety
    4 cebule
    1 słoik ogórków korniszonów
    1 słoik papryki konserwowej

Ciasto naleśnikowe

    1 szklanka mąki
    0,5 szklanki wody
    1 jajko

Zalewa

    2 szklanki wody
    0,5 szklanki oleju
    4 łyżki ketchupu
    3 łyżki octu
    mały koncentrat pomidowowy
    2 łyżki cukru
    sól

Wykonanie:

Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Rybę posypać vegetą obtoczyć w cieście i usmażyć na złocisty kolor. Składniki na zalewę przełożyć do garnka i zagotować. Cebulę pokroić w kostkę, a ogórki i paprykę w cieniutkie paseczki. Gdy wszystkie składniki będą gotowe przechodzimy do układania. W naczyniu żaroodpornym lub szklanej misce najpierw na dno układamy rybę potem cebule, ogórki, paprykę czynność powtarzamy jeszcze raz na koniec wszystko zalewamy gorącą zalewą odstawiamy na jakieś 12 godzin i smacznego.

© 2011 GotujSam. All Rights Reserved. Designed By InfoProg.pl