Przepisy kulinarne - Mięso, drób

Indycze udka z cukinią

 

Składniki:

-  1 duże udko indycze
-  3 łyżki oleju, np. sojowego
-  2 młode cukinie
-  4 pomidory
-  1 ząbek czosnku
-  1 cebula
-  1 szklanka wody
-  tymianek
-  sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Na dwie godziny przed pieczeniem natrzeć udko roztartym z solą czosnkiem. Udko powinno być pozbawione fiszbin! Rozgrzać w szybkowarze olej, obrumienić na nim udko z obu stron. Wkroić do szybkowaru cukinie, sparzone i pozbawione skórki pomidory oraz oczyszczoną cebulę, również pokrojoną, posypać tymiankiem i pieprzem, podlać wodą. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

© 2011 GotujSam. All Rights Reserved. Designed By InfoProg.pl