Przepisy kulinarne - Mięso, drób

Klopsiki

 

Składniki:

-  50 dag mięsa mielonego
-  5 sztuk ogórków korniszonów
-  1 opakowanie Fix do kotletów mielonych WINIARY,
-  1 łyżka maki
-  4 łyżki smietany 12%
-  1 łyżka rodzynków
-  1 kosta wołowego rosołu
-  2 łyżki tłuszczu
-  2 papryki
-  2 cebule

Wykonanie:

Mięso mielone połączyć z fixem. Formować małe klopsiki, następnie smażyć na tłuszczu około 10 minut. Rosół wołowy przyrzadzić wg przepisu na opakownaiu. Cebulę, paprykę i ogórki pokroić w kostkę i połączyćz przygotowanym wywarem. Dodać klopsiki i rodzynki. Dusić przez 15 minut. Mąkę dokladnie wymieszać ze śmietaną tak by nie powstały grudki. Zagęścić sos. Podawać z ziemniakami lub makaronem.

© 2011 GotujSam. All Rights Reserved. Designed By InfoProg.pl