Przepisy kulinarne - MAKARONY, KLUCHY

Makaron z warzywami po chińsku

 

Składniki:

  • MAKARON CIENKI (MOZE BYC SOJOWY LUB ZWYKŁY),
  • marchew,
  • pieczarki,
  • grzyby MUN,
  • Papryka czerwona,
  • przecier pomidorowy,
  • papryka ostra,
  • Papryka słodka,
  • sos sojowy,
  • curry,
  • pieprz,
  • sól,
  • oliwa z oliwek,
  • cebula,

Przygotowanie:

1. makaron gotujemy na połtwardo Grzyby mun moczymy w chłodnej wodzie.

2. na duzej patelni rozgrzewamy oliwe.

3. na oliwie podsmażamy cebule pokrojoną w krązki

4. gdy cebula bedzie juz miękka dodajemy grzyby mun pokrojone w paseczki

5. potem kolejno dodajemy marchew pokrojoną w zapałkę, pieczarki i paprykę

6. przyprawiamy wszystko przyprawami i dodajemy przecier pomidorowy

7. gdy warzywa beda miekkie dodajemy do nich makaron i wszystko razem mieszamy.

8. smacznego

© 2011 GotujSam. All Rights Reserved. Designed By InfoProg.pl