Mojito

Mojito

 

Składnikl:

  • biały rum (40ml)
  • syrop cukrowy (10ml)
  • pół limonki
  • listki mięty (5 - 7 szt.)
  • woda gazowana
  • kruszony lód

Przygotowanie:

Do szklanki wrzucamy listki mięty i rozcieramy razem z syropem cukrowym. Limonkę kroimy na 8 części, wrzucamy do szklanki i również ugniatamy. Następnie wlewamy rum i dodajemy kruszony lód. Całość dopełniamy wodą gazowaną. Dekorujemy listkiem mięty i cząstką limonki.

 

Passoa Mojito

Składniki:

  • Passoa (40 ml)
  • cukier trzcinowy (łyżeczka)
  • limonka
  • świeża mięta
  • woda gazowana
  • lód

Do szklanki wrzucamy świeżą miętę oraz cukier trzcinowy, a następnie rozcieramy. Dorzucamy kawałki limonki i ucieramy razem z miętą i cukrem. Do całości wrzucamy pokruszony lód, dolewamy likier Passoa oraz dopełniamy wodą gazowaną. Można udekorować listkami mięty oraz cząstkami limonki.

Najnowsze Przepisy

27 styczeń 2023
27 styczeń 2023

Please publish modules in offcanvas position.