Ryba po chińsku
Składniki:
! kg ryby
1 łyżka vegety
4 cebule
1 słoik ogórków korniszonów
1 słoik papryki konserwowej
Ciasto naleśnikowe
1 szklanka mąki
0,5 szklanki wody
1 jajko
Zalewa
2 szklanki wody
0,5 szklanki oleju
4 łyżki ketchupu
3 łyżki octu
mały koncentrat pomidowowy
2 łyżki cukru
sól
Wykonanie:
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe. Rybę posypać vegetą obtoczyć w cieście i usmażyć na złocisty kolor. Składniki na zalewę przełożyć do garnka i zagotować. Cebulę pokroić w kostkę, a ogórki i paprykę w cieniutkie paseczki. Gdy wszystkie składniki będą gotowe przechodzimy do układania. W naczyniu żaroodpornym lub szklanej misce najpierw na dno układamy rybę potem cebule, ogórki, paprykę czynność powtarzamy jeszcze raz na koniec wszystko zalewamy gorącą zalewą odstawiamy na jakieś 12 godzin i smacznego.