CIASTA ,  CIASTECZKA ,  DESERY

Pianka kokosowa

Pianka kokosowa

 

Składniki:

    6 białek
    1 szklanka cukru
    25 dag wiórków kokosowych
    sól

Wykonanie:

Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie dalej ubijając dodaj po łyżeczce cukier i wiórki. Przełożyć do płaskiej formy do zapiekania wyłożonej folią aluminiową. Piec w nagrzanym ciepłym piekarniku (180 stopni) do lekkiego zarumienienia    (podczas pieczenia nie otwierać piekarnika, gdyż ciasto łatwo opada). Piankę można także przygotować z całych jajek (4 sztuki) w tym celu należy osobno ubić piankę z białek i osobna żółtka z cukrem i wiórkami, a na koniec delikatnie połączyć ze sobą masy

Najnowsze Przepisy

27 styczeń 2023
27 styczeń 2023

Please publish modules in offcanvas position.